Bilden visar tvätt av fordon med avfettning. Det finns miljövänlig avfettningsmedel och alkaliskt avfettningsmedel för organiskt smuts

Bästa avfettningen till dina fordon

Nu kan du rengöra ditt fordon på ett miljövänligt sätt med stark avfettning och prickbort för asfaltfläckar. Nu kan du enkelt och effektivt rengöra din fordonspark effektivt. Du kan enkelt välja ett miljövänligt avfettningsmedel och få bästa resultat.

Avfettningsmedel för hårt sittande smuts

Har du mer organisk smuts så kan en alkalisk avfettning som löser olika typer av smuts från organiska källor. Alkalisk avfettning fungerar bra för fågelspillning, fetter, damm, mögel och bakterier.

Lös upp fordonets asfaltstänk med prickbort

Vill du att dina fordon ska se så bra ut som möjligt är det viktigt att du tvättar dessa med exempelvis bilschampo och bilvax. Det första steget i en effektiv rengöring av dina fordon är att utföra en ordentlig avfettning med ett bra avfettningsmedel.

Har bilen fått asfaltstänk från exempelvis vägarbeten, så kommer du enklare kunna avlägsna dessa smutsfläckar från asfalt med prickbort. Du kan även använda ett starkt avfettningsmedel för dina tyngre fordon om dessa har läckt motorolja eller hyraulolja.

Tvätta ditt fordon med skonsamt bilschampo med bilvax

När du tvättar dina fordon ska du se till att använda ett skonsamt bilschampo. Hårda kemikalier kan skada din lack eller orsaka andra problem med exempelvis gummilister. Du bör också undvika att använda varmt vatten när du tvättar din bil. Varmt vatten kan ta bort vaxet på bilens yta vilket gör att smuts lättare fastnar på ytan och blir svårare att få bort.

Fördelar med att tvätta bilen med bilschampo med vax istället för att vaxa efter tvätt

Om du tvättar dina fordon med bilschampo med vax. Då behöver du oftast inte vaxa den efteråt. Behöver du dock vaxa den så bör du torka av bilen först. När du har tvättat din bil är det då dags att applicera ett nytt lager vax.

Detta skyddar lacken och hjälper till att hålla din bil skinande och ny. När du applicerar vaxet ska du se till att följa anvisningarna. Vissa vaxer tål att appliceras i direkt solljus medan andra bör appliceras i mer skuggiga områden för att inte bli flammiga.

Att rengöra sitt fordon kan tyckas vara komplicerat, men det är faktiskt ganska enkelt om du väljer miljövänlig avfettning. Med lite tid och ansträngning kan du hålla ditt fordon snyggt i många år framöver.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg