Bilden visar en hund med ett hundhalsband. Att välja ett hundhalsband kan vara en utmaning. Välj gärna ett hundhalsband och ett hundkoppel som även har den bästa funktionen.

Hundhalsband för träning och vardag

Att välja rätt hundhalsband till din hund kan vara något av en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, såsom material, storlek, design och funktion. Därför är det viktigt att göra din research innan du köper ett halsband.

Du kan enkelt lära dig mer om det olika typerna av halsband som finns på marknaden idag. Samt hur du väljer rätt halsband för din hund och var du kan hitta högkvalitativa alternativ. Nedan följer en liten guide till hundhalsband som tar upp allt du behöver veta.

De olika typerna av hundhalsband som är vanligast idag

Det finns i princip fem olika huvudtyper av hundhalsband på marknaden idag. Det är sammanfattningsvis: standardspännehalsband, martingalhalsband, brytningshalsband, selar och huvudhalster.

Standardspännehalsband – Detta är den vanligaste typen av halsband som du hittar på hundar. De är lätta att sätta på och ta av eftersom de har en spänne av plast eller metall. Nackdelen är att de inte ger mycket kontroll över hunden om den drar eller lutar sig när den är kopplad.

Martingalhalsband – Ett martingalhalsband är perfekt för hundar som gillar att ”glida ur” sitt vanliga halsband genom att dra åt runt halsen. Detta halsband har ett justerbart koppel som hindrar hunden från att glida ur halsbandet under promenader.

Brytningshalsband – Ett brytningshalsband är ett halsband som öppnar upp om det utsätts för tillräckligt med tryck. Vilket även minskar risken för skada om hunden fastnar i något.

Selen – En sele ger mer kontroll än ett vanligt halsband eftersom den fästs runt bröstet och axlarna istället för bara runt halsen, den hjälper också till att sprida ut kraften som appliceras på hunden. På så sätt gör den inte lika ont om hunden bestämmer sig för att dra sig undan.

Huvudhalster – En huvudhalster fungerar på samma sätt som en sele. Men den lindas runt hundens nos istället för runt bröstet och axlarna. Detta ger mer kontroll över hundens rörelser om den försöker dra sig undan när den går i koppel eller leker utomhus.

Hundhalsband: Hur du väljer rätt halsband till din hund

När du väljer ett halsband till din hund är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, såsom vilket material som används, storlek, design och funktion. Stora hundraser behöver större storlekar än små hundraser.

Se till att halsbandet sitter ordentligt, inte för löst eller för hårt, så att det inte gnider mot hundens hud. Vilket annars kan orsaka irritation eller risk för kvävning om det fastnar i något. Eller när ni är utomhus och leker med andra hundar.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg