Hur AR och VR kommer att forma framtidens onlinespel

Året är 2020 och spelindustrin på nätet blomstrar. Mitt i denna pandemi sitter människor fast hemma och har inget annat att göra än att scrolla genom sociala medier eller spela datorspel. Försäljningen av datorer och spelkonsoler har gått genom taket när människor försöker att få tankarna på annat.

Med den teknik som finns i dag har onlinespel kommit långt från sin blygsamma början. I onlinespelens tidiga dagar anslöt spelarna till rudimentära servrar och spelade textbaserade spel med andra spelare från hela världen. I dag kan spelarna dock fördjupa sig i stora öppna världar med fotorealistisk grafik och uppleva nonstop action med hundratals andra spelare samtidigt. Framtiden för onlinespel ser verkligen ljus ut.

Men hur ser framtiden ut för onlinespel? I den här artikeln tar vi en titt på hur två relativt nya tekniker – Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR) som förväntas revolutionera onlinespelbranschen under de kommande åren.

Augmented Reality (AR)

Den första tekniken vi ska titta på är AR, som står för augmented reality (förstärkt verklighet). AR förväxlas ofta med VR, men de är faktiskt två helt olika saker. Medan VR handlar om att ersätta verkligheten med en virtuell värld handlar AR om att lägga till element i den verkliga verkligheten. Filtren som ger dig kattöron på sociala medier är ett exempel på AR-teknik.

Ett av de mest populära exemplen på ett AR-spel är Pokémon GO. Det här spelet låter spelarna fånga Pokémon i den verkliga världen genom att gå runt och leta efter dem på sina telefonskärmar. När de hittar en kan de försöka fånga den genom att kasta Pokébollar mot den. Det är ett enkelt men roligt koncept som utnyttjar AR-teknik på ett nytt sätt.

Virtuell verklighet (VR)

Den andra tekniken som vi kommer att prata om är VR gaming, som står för virtuell verklighet. VR är lite mer komplicerat än AR eftersom det handlar om att skapa en helt artificiell miljö för användarna att interagera med snarare än att bara lägga till element till den verkliga världen som AR gör. För att uppleva VR måste användarna bära ett headset som täcker ögon och öron helt och hållet så att de är avskärmade från omvärlden och bara kan fokusera på VR-världen framför sig. Ett utmärkt exempel på ett VR-headset är Oculus Rift S, som släpptes 2019 och gör det möjligt för användare att uppleva helt uppslukande VR utan att vara kopplade till en dator som andra headset på marknaden.

När det gäller VR-spel finns det redan flera populära titlar tillgängliga, inklusive Beat Saber, Creed :Rise to Glory och Superhot VR. Även om VR-spel fortfarande är i sin linda finns det stora förhoppningar för dess framtid. Vissa experter förutspår till och med att VR kommer att ersätta traditionella konsol- och PC-spel helt och hållet inom 10 år. Endast tiden får utvisa om den förutsägelsen blir sann, men en sak är säker: VR representerar spelens framtid.

Som du kan se har både AR och VR stor potential att revolutionera onlinespelindustrin . Dessa tekniker är fortfarande i ett tidigt skede, men de har redan gjort vågor i branschen och visat oss vad de är kapabla till. Vi kan bara föreställa oss vilka typer av banbrytande framsteg som kommer att göras under de kommande åren. Så om du är en spelare, se till att hålla ett öga på dessa nya tekniker; de kan komma att förändra ditt sätt att spela för alltid!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg