Bilden visar hund med jägare som har underställ för jakt och använder Full mundur jaktkläder och är på väg till ett tält med kamin för att värma sig vid tältkaminen

Hur du väljer rätt underställ till jakt

När du är ute i naturen och jagar så kommer du vid kyliga temperaturer behöva det absolut bästa understället för jakt. Ett underställ för jakt bör hålla värmen även vid stillasittande i jakttornet. Det finns många olika typer av underställ för jakt. Det kan även behövas ett par långkalsonger från Dyneema. Alternativt liknande kvalitet från annan leverantör.

Med ett Full mundurs jaktkläder så kommer detta göra att passet blir betydligt skönare. Genom att använda speciellt designade jaktkläder från Full mundur så kommer dina jägarpass kännas mer bekväma och du kommer kunna hålla fokuset bättre.

Fritidsbyxor för barn, herr och dam som håller för aktivt friluftsliv

När du ska välja friluftsbyxor för herr och dam då bör du tänka på att dessa ska skydda bra mot tuffare väder samt tåla att användas. Det är bra om dessa har ett tyg som är skön att bära vid längre vandringar och som andas på rätt sätt.

Det är lite skillnader när du väljer fritidsbyxor för dam och herr jämte hur du väljer fritidsbyxor för barn. Barn kommer att klättra på trädstockar och kasa ner från stenar och annat under era friluftsutflykter. Därför kräver fritidskläder för barn det där alldeles extra hållbara materialet. Fritidsbyxor för barn kräver även att det står emot väta på ett bra sätt.

Valet mellan ultralätt tält eller ett 4 mannatält när du ska tälta med familjen

Att campa och tälta är något som måste upplevas flera gånger. Det är oerhört avslappnande med friluftsaktiviteter. Att friluftsvandra längre sträckor kommer att kräva en lättare packning. Därför finns det ultralätta tält och lättviktstält. Men detta kanske inte är passande alla gånger.

Utan det kan då oftast krävas ett större tält som 4 mannatält eller ett större tält med kamin. Ett tält med kamin är väldigt praktiskt men det blir lite extra att bära på. Det finns olika typer av tältkaminer av olika vikt. Det är dock kanske svårt att bära med sig under en lång fjällvandring utan vagn eller släde om det är vinter.

Hur du kan välja mellan ett ultralätt tält eller ett lättviktstält

Ett bra tält en av de viktigaste utrustningsdetaljerna du behöver när du ska backpacka eller vandra långt. Men med alla olika storlekar, material och funktioner som finns tillgängliga, hur väljer du då rätt tält för dina behov?

Så här kan du tänka inför ditt val av antingen ultralätt tält eller ett lättviktstält. Så att du kan göra det bästa valet inför ditt nästa friluftsäventyr eller vildmarksäventyr.

Hur du väljer rätt storlek på ditt ultralätta tält samt ditt tält med kamin

En av de första sakerna att tänka på när du väljer tält är storleken och vikten. Hur många personer kommer att använda det? Om du planerar att backpacka solo räcker det med ett enmannatält för en person.

Men om du tar med dig en eller två vänner behöver du något större, som en två- eller 4 mannatält. Det finns även ultralätta tält, samt lättvikts tält upp till stora tält med kamin för skön värme i tältet.

Välj rätt material till ditt tält och anpassa det efter dina behov

Tänk sedan på vilket material du vill att tältet ska vara tillverkat av. Vissa tält är tillverkade av lättare material som nylon, vilket är bra för backpacking där varje kilo räknas. Andra är tillverkade av tyngre material som tältduk, som passar bättre för camping där du har tillgång till ett fordon för transport fram till lägerplatsen.

Du bör även fundera på vilka funktioner du vill ha i ditt tält. Behöver du ett vattentätt tält som tål riktigt med regn. Vill du ha ett golv i ditt tält av vattentätt material? Behöver du nätpaneler för att hålla insekter ute?

Börja med att skriva ner lite krav som du har på ditt tält så kan du begränsa dina val något. Du kommer nu betydligt enklare kunna hitta det perfekta tältet för ditt nästa äventyr i skogen eller vildmarken.

Fällkniven: Rätt sorts friluftsutrustning, kommer göra vildmarksutflykten roligare

Det finns olika typer av utrustning som är nödvändig när du ska ge dig ut i vildmarken eller campa i skog och mark. Det är lätt att glömma bort vikten av en bra fällkniv från exempelvis fällkniven. Du bör ställa rätt stora krav på din fällkniv då den kan komma väl till pass vid olika lägen. Det kan vara allt från att flisa upp ved till matlagning.

Skaffa gärna fällknivar för flera olika typer av behov och märk upp dina fällkniven knivar tydligt. Det är även bra att se till så allt i sällskapet har var sin fällkniv som minst. På så sätt kan alla hjälpa till vid flisning och matlagning.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg