Bilden visar ett härligt hundspann i full fart. Med Dogsledding Sweden och Dog sledding northen Sweden samt Hiking tour Sweden och Northern lights tour Lapland, får du ut det absolut bästa av Jukkasjärvi.

Lappland: Underbara utflykter i Jukkasjärvi

Njut av Jukkasjärvi och Lappland prova då en hiking tour, dogsleddning tour eller en notherns light tour. Du kommer kunna koppla av och njuta fullt upp under avslappnade och väldigt trevliga former.

Lappland är en oerhört ljuvlig plats full med kontraster, där vackra tallskogar ger plats åt snöklädda berg och kristallklara sjöar. Med långa och trevliga sommardagar som förgylls av en sol som aldrig går ner. Där natthimmeln på vintern lyses upp av ett omfamnande norrsken.

Oavsett vilken tid på året du besöker landet kommer du garanterat att bli fängslad av Lapplands vilda skönhet. Vare sig du vandrar genom frodiga skogar eller åker skidor över glittrande glaciärer.

Du kommer garanterat att häpna över naturens underverk på denna unika plats. Utforska Lapplands hjärta i norra Sverige, en plats där naturen alltid är närvarande och ger dig ny energi och skönaste avkoppling.

Dogsledding Sweden – Lapland in northern Sweden

Att fara fram över skönaste vidderna i Lapplands fjällvärld, bakom ett härligt hundspann som med sin drivkraft njuter av att dra släden fram i den vackra naturen. Det är en aktivitet som du bara måste utföra när du besöker Jukkasjärvi i norra Sverige.

Du kan få mer inspiration på exempelvis Dogsledding Sweden. Med Dog sledding northen Sweden, kommer du att få uppleva en underbar känsla. Det är en fartfylld och härlig känsla som håller i sig lång tid efter.

Hiking tour Sweden – Lapland in northern Sweden

Att vandra i fjällen vid olika årstider är något som är oerhört uppskattat med exempelvis en Hiking tour Sweden. Med en Hiking tour Lapland så kommer du vandra i den underbara och vackra fjällvärlden.

Att vandra i fjällen är ett skönt och avslappnat sätt att få ta del av underbara fjäll. En Hiking tour Sweden betyder inte den hårdaste vandringen utan det kommer vara sköna stopp och god proviant längst vägen.

Northen Lights Tour Lapland – Northern Sweden

Vill du uppleva norrskenet i norra Lappland, då kan du med fördel inspireras av exempelvis av Northen Lights Tour Lapland. Med olika vinterturer och sommaraktiviteter har det satts samman ett rogivande utbud av aktiviteter.

Exempelvis att se det underbart smaragdgröna norrskenet. Det finns även flertalet mer fartfyllda vinterturer och sommaraktiviteter i Jukkasjärvi i Lappland, som ligger vackert beläget i Norra Sverige.

Midnattssolen i Lappland – norra Sverige – Upplev underbara Jukkasjärvi

I Lappland kan du befinna dig mitt i ett fantastiskt naturfenomen som kallas ”midnattssolen” Från maj till augusti skiner solen 24 timmar om dygnet ovanför polcirkeln. Detta ger några mycket långa sommardagar, samt några mycket korta nätter.

Den bästa platsen för att uppleva midnattssolen är i Jukkasjärvi, där du kan njuta av vandringar och aktiviteter även vid midnatt. Se bara till att även packa med solskyddet.

Njut av underbara Jukkasjärvi i Lappland under hela året

Om du besöker Jukkasjärvi under vintern kommer du således vid tillfälle att få uppleva ett annat fantastiskt naturfenomen: norrskenet. Dessa vackra ljus är faktiskt kollisioner mellan elektriskt laddade partiklar från solen som kommer in i jordens atmosfär.

De är vanligtvis synliga i de norra delarna av Skandinavien, Alaska och Kanada. Du kan se norrskenet i Lappland, samt du kan se det bäst från december till april. Ett av de bästa ställena för att se dem är i Lappland, där du kan bo i härliga stugor som är lättillgängliga och mysiga. Det kommer även att ge dig en bra utsikt över natthimlen.

Oavsett vilken tid på året du besöker Jukkasjärvi i Lappland så kommer du garanterat att bli fängslad av dess vilda skönhet. Från midnattssolen på sommaren till norrskenet på vintern finns det alltid något nytt att upptäcka på denna unika plats. Lägg till att utforska Lapplands hjärta och Jukkasjärvi, en plats där naturen alltid överraskar på ett härligt sätt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg