Ändra ditt grepp för att förbättra ditt tennisspel

Har du någonsin känt att ditt tennisspel saknar något? Om så är fallet är en av de första sakerna du bör överväga att byta grepp på din racket. Greppet är det som håller din hand i kontakt med rackets handtag, och det kan göra stor skillnad för hur bra du spelar. Men hur ofta bör du byta den?

När ska du byta ditt grepp?

Hur ofta du bör byta din grip wrap beror på flera faktorer. Om du är en fritidsspelare som bara spelar några gånger i veckan räcker det oftast med 6-8 timmars spel innan du byter greppet. Om du däremot är en ivrig tävlingsspelare kan du behöva byta det oftare. Professionella spelare byter ofta ut sina grepplindor efter varje match som en del av sin regelbundna underhållsrutin.

Du kan också se när effekten av en ny grepplinda har avtagit på ditt grepp och när själva greppet har blivit slitet. Om du känner att dina slag inte är lika precisa eller kraftfulla som tidigare, eller om din handled börjar göra ont under spelets gång, kan båda dessa vara tecken på att det är dags för en ny grepplinda. Det är också viktigt att hålla utkik efter eventuella tecken på slitage på den befintliga omslaget; fransiga kanter, lösa trådar och missfärgning kan alla indikera att det är dags för ett byte.

Fördelar med att byta din greppomslagsbygel

Att byta ut din gamla grepplinda mot en ny är ett enkelt sätt att förbättra ditt spel och se till att varje sving känns bra. Nya grepp ger bättre kontroll över skotten tack vare förbättrad friktion och dämpning mellan din hand och rackets handtag. Du kommer också att märka att användningen av en ny grepplinda för tennis förbättrar precisionen genom att tillåta mer naturliga handledsrörelser under svingar. Slutligen hjälper användandet av ett nytt fräscht grepp till att förhindra smärta i handleden från att spela för länge med ett äldre grepp som har blivit slitet med tiden.

Det kan ha många fördelar att byta ut din gamla tennisrackets grepplinda för att förbättra både prestanda och komfort när du spelar. Fritidsspelare bör sträva efter att byta ut sina omslag var 6-8:e speltimme medan tävlingsspelare bör överväga att byta ut dem efter varje match eller turnering de deltar i. Det är också viktigt att hålla utkik efter tecken på slitage på befintliga grepplindor, som till exempel fransiga kanter och missfärgning, så att de kan bytas ut innan de blir alltför slitna. Om du tar väl hand om ditt racketgrepp kommer du att gå långt för att säkerställa optimal prestanda under spelet! House of Bontin har ett stort utbud av grepplindor för tennis.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg