Bilden visar ett modernt hus med glasfönster. Energisparfilm kan användas för att spara in på energi.

Energisparfilm för montering på fönster

Energisparfilm är en smidig lösning för montering på ditt hem eller företags fönster. Energisparfilmer på dina fönster kan således vara en smart investering för framtiden. Energisparfilm är en typ av skyddsfilm som kan appliceras på fönster. För att minska mängden värme som släpps in i rummet.

Denna typ av film kan bidra till att minska energikostnaderna genom att minska behovet av luftkonditionering eller uppvärmning. Energisparfilm finns i olika varianter och kan också skydda mot UV-strålar och insyn.

Hur fungerar energisparfilm?

Energisparfilm fungerar genom att den minskar mängden infraröd strålning som släpps in i rummet genom fönstren. Att minska mängden värme som släpps in kan bidra till att skapa en mer behaglig inomhusmiljö. Samt minska behovet av luftkonditionering eller uppvärmning. Energisparfilmer kan också filtrera bort en del av solens skadliga UV-strålar. Dessa kan annars orsaka hudskador och blekning av möbler och inredning.

Vilka typer av energisparfilm finns det?

Det finns en mängd olika typer av energisparfilmer att välja mellan, inklusive:

  • Reflekterande film: reflekterande film kan minska mängden solstrålning som släpps in i rummet. Genom att reflektera bort en del av värmen. Denna typ av film kan också minska bländning och skydda mot UV-strålar.
  • Solskyddsfilm: solskyddsfilmer kan bidra till att minska mängden värme som släpps in i rummet. Detta sker genom att filtrera bort en del av solens infraröda strålning. Solskyddsfilm finns i olika nyanser och kan också skydda mot UV-strålar.
  • Keramisk film: Keramisk film kan minska mängden värme som släpps in i rummet och samtidigt släppa igenom naturligt ljus. Denna typ av film kan också skydda mot UV-strålar och ha ljudreducerande egenskaper.

Hur installeras energisparfilm?

Energisparfilm kan installeras på ett enkelt och effektivt sätt av en professionell installatör. Filmen appliceras på fönstret med hjälp av en lösning som aktiverar filmens självhäftande yta. Installationen är vanligtvis snabb och smidig, och du kan se fördelarna av din energisparfilm omedelbart efter installationen.

Varför ska man välja energisparfilm?

Energisparfilmer är således en smart investering för framtiden eftersom den kan minska dina energikostnader. Samtidigt som den bidrar till att skapa en mer bekväm inomhusmiljö. Genom att minska mängden värme som släpps in kan du minska behovet av luftkonditionering eller uppvärmning. Vilket kan ha en positiv effekt på din energiräkning.

Energisparfilmer kan också skydda mot skadliga UV-strålar och ha ljudreducerande egenskaper. Lär dig mer om insynsskydd, designfilm, solskyddsfilm och säkerhetsfilm. Samt hur du enkelt kan skapa den där frostat glas effekten hos exempelvis Filmtek.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg