Bilden visar vandring i fjällen. Med en ultralätt ryggsäck, ultralätt sovsäck och ultralätt tält förenklar du backpacking med skön lättviktsvandring.

Fyra kriterier för bra lättviktsvandrings utrustning

Har du funderat på om du ska lättviktsvandra så finns här är fyra kriterier för bra lättviktsvandringens utrustning. När det gäller lättviktsvandring finns det i stort sätt fyra olika huvudkriterier du bör leta efter i din utrustning: vikt, enkelhet, multifunktionalitet och användbarhet. Nedan kommer detta att redogöras mer för in i detalj på vart och ett av dessa kriterier och vad de betyder för din resa.

Hur du väljer rätt vikt på lättviktsvandringen

Naturligtvis är ett av huvudmålen med lättviktsvandring att minska den totala vikten du bär på. Leta efter utrustning som är tillverkad av lätta material som titan eller kolfiber. Tänk också på hur mycket du kommer att använda varje föremål, om du bara kommer att använda det en eller två gånger kanske det inte är värt att bära den extra vikten.

Enkelhet kan vara en avgörande faktor

Tänk på att enklare konstruktioner ofta är bättre när det gäller vandringsryggsäckar och vandringsutrustning som vandringsstavar och gaskök. Håll dig till föremål som har ett enda syfte och som du vet hur de ska användas. Undvik allt som är alltför komplicerat eller som kräver mycket underhåll.

Multifunktionalitet är ett måste när du vill packa lätt

När det är möjligt ska du leta efter föremål som tjänar mer än ett syfte. Ett bra exempel på detta är en schweizisk armékniv, som kan användas till allt från att öppna burkar till att klippa rep till att klippa dina naglar. Föremål med flera användningsområden hjälper dig att spara utrymme och vikt i din ryggsäck

Användbarhet är viktigt när du väljer din lättviktsvandrings utrustning

Du bör se till så att alla redskap du tar med dig är lätta att använda. Om det är svårt att sätta upp ett föremål eller att räkna ut hur det ska användas är det troligt att du inte kommer att använda det särskilt mycket. Välj saker som är intuitiva och lätta att använda så att du kan njuta av din tid på vandringsleden utan att behöva krångla med komplicerad utrustning.

När du köper lättviktsutrustning för vandring bör du således ha dessa fyra kriterier i åtanke: vikt, enkelhet, multifunktionalitet och användbarhet. Genom att välja utrustning som uppfyller alla fyra kriterierna kan du vara säker på att få en lyckad och trevlig lättvikts vandringstur eller om du ska backpacka.

Glöm inte bort att utforska nya saker som exempelvis trailrunning. Att springa trail kräver bra och lätta trailskor. Trailrunning har blivit en oerhört populär sysselsättning i kombination med lättviktsvandring och vid backpacking.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg