Laddning av din elbil hemma – ett måste för elbilsägare

Om du funderar på att köpa en elbil är en av de viktigaste sakerna att tänka på hur och var du ska ladda den. Visst finns det offentliga laddningsstationer i många områden, men de kan vara dyra och ta lång tid att ladda bilen. Istället är det bästa alternativet för dem som vill ha ett snabbt, bekvämt och kostnadseffektivt alternativ att ladda bilen hemma. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med att ladda din elbil hemma.

Kostnadsbesparingar

Den största fördelen med att ladda din elbil hemma är kostnadsbesparingar. Beroende på vilken typ av laddbox hemma du har installerat kan du spara upp till 50 % av laddningskostnaden jämfört med offentliga laddare eller superladdare. Detta innebär att om du kör i genomsnitt 100 mil per vecka (eller 400 mil per månad) kan du lätt spara hundratals dollar i elkostnader genom att helt enkelt ha en egen laddare hemma.

Bekvämlighet

En annan stor fördel med att ha en laddare hemma är bekvämligheten. Med offentliga laddare som finns överallt i städer och orter runt om i Sverige kan det ibland vara svårt att hitta en som är tillräckligt nära eller öppen tillräckligt sent för att uppfylla dina behov. Att ha en laddare direkt på din egen uppfart innebär å andra sidan att du aldrig behöver oroa dig för att hitta en lämplig plats eller oroa dig för stängningstider när det är dags att ladda ditt fordon. Med en smart laddare som är ansluten direkt till hemmets elsystem kan det dessutom inte bli enklare att ladda – bara koppla in och glömma!

Hastighet

Slutligen har vi hastigheten. Många offentliga laddare är begränsade av sin effekt och kan behöva flera timmar innan de kan ladda bilens batteripaket fullt ut – vilket innebär långa väntetider under rusningstid eller övernattning om det behövs. Med en snabbladdningsstation installerad i ditt eget garage eller på din egen uppfart kan du å andra sidan komma tillbaka på vägen mycket snabbare eftersom många modeller har en effekt på upp till 40 kilowatt (kW). Detta ger betydligt snabbare laddningshastigheter än vad de flesta offentliga laddningsstationer erbjuder – vanligtvis mellan 30 minuter och två timmar beroende på modell och storlek på ditt batteripaket.

Det är inte bara billigare att ladda en elbil hemma än att använda offentliga laddningsstationer eller superchargers, utan också mycket snabbare totalt sett samt bekvämare än att förlita sig på tredjeparts laddningsplatser. Att investera i en elbilsladdare för hemmet kommer att ge utdelning med tiden, både ekonomiskt och när det gäller bekvämlighet – så om du funderar på att köpa en elbil någon gång inom en snar framtid, se till att du tar med detta i din beslutsprocess!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg