Sängar med minnesskum – Fördelar och nackdelar

Många människor tror att en memory foam madrass är helt enkelt en säng som har ett lager memory foam ovanpå. Sängar med minnesskum är dock tillverkade helt av minnesskum, som är en typ av polyuretan med ytterligare kemikalier tillsatta för flexibilitet och densitet. Minnesskum utvecklades först av NASA på 1970-talet och introducerades senare kommersiellt på 1980-talet.

Bäddmadrasser av minnesskum blir alltmer populära eftersom de anpassar sig efter din kropp, ger stöd och lindrar tryckpunkter. Dessutom håller memory foam-madrasser längre än traditionella madrasser eftersom de inte sjunker ihop med tiden som en traditionell madrass skulle göra. Madrasser i minnesskum kan dock vara dyrare än traditionella madrasser och kan ibland hålla kvar värmen, vilket kan göra dem obekväma att sova på i varmt väder.

När ska man välja en säng i minnesskum?

Om du upplever någon typ av smärta när du sover – till exempel ryggsmärta, nacksmärta eller smärta vid artrit – kan en madrass i minnesskum hjälpa dig att finna lindring. Det beror på att de konturerande egenskaperna hos minnesskum ger stöd åt din kropp genom att fylla ut de utrymmen där din kropp kröker sig. Detta kan bidra till att fördela din vikt jämnt och lindra tryckpunkter. Om du vänder och vrider dig på natten kan en madrass i minnesskum också hjälpa dig att sova lugnare eftersom den begränsar rörelseöverföringen mellan dig och din partner.

Typer av madrasser med minnesskum

Det finns tre huvudtyper av minnesskumssängar – traditionella, gel-infunderade och växtbaserade. Traditionella memory foam-sängar är tillverkade helt av syntetiska material, medan gel-infunderade memory foam-sängar har gelpärlor infunderade i madrassen för att hjälpa till att reglera temperaturen. I växtbaserade minnesskumssängar används växtoljor i stället för petroleumbaserade oljor i tillverkningsprocessen, vilket gör dem mer miljövänliga.

Madrasser av minnesskum blir alltmer populära eftersom de erbjuder många fördelar jämfört med traditionella madrasser. Om du funderar på att köpa en madrass i minnesskum ska du komma ihåg att det finns tre huvudtyper – traditionella, gel-infunderade och växtbaserade – och att var och en har sina egna för- och nackdelar. Du bör också överväga om du behöver en madrass med minnesskum baserat på dina sömnvanor och hälsobehov. På det hela taget erbjuder memory foam-madrasser överlägset stöd och komfort jämfört med traditionella madrasser och är värda att överväga när du köper ny säng på TM-Sängar.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg