Bilden visar veterantraktor. Hitta rätt traktorreservdelar och traktortillbehör som harv, slåtter och toppstång

Veterantraktorer: Här hittar du traktordelarna

Är det dags för service av dina traktorer och behöver du serva dina veterantraktorer inför säsongen? Oavsett väder så kommer du har nytta av dina traktorer året om. En veterantraktor med plog är ett smidigt sätt att under vintertid ha möjlighet att ploga snabbt och enkelt.

Du kan då använda dina vanliga traktorer till den vanliga driften på jordbruket eller lantbruket. Med en bra servad veterantraktor så har du en trotjänare som startar i alla väder.

Har du en veterantraktor som inte blivit servad på länge. Då kan det verkligen löna sig att gå igenom denna. Du hittar enkelt delar online hos din specialist på traktordelar.

En väl underhållen traktor är således en viktig del av varje gård och det finns några viktiga saker du måste göra för att se till att din traktor fungerar smidigt.

Enkelt checklista för service av din traktor och dina traktortillbehör

För det första måste du kontrollera motoroljenivån och kvaliteten på motoroljan. Detta ska du göra genom att ta bort oljemätstickan och torka den ren, sedan sätta tillbaka den och kontrollera var oljenivån är.

Om den ligger under minimilinjen måste du fylla på mer olja. Du bör också kontrollera själva oljans skick; om den är svart eller grynig måste den bytas ut.

Kontrollera kylvätskenivån om din traktor har en vattenkylare

Du bör kontrollera kylvätskenivån och kylvätskans skick. Kylvätskan ska allt som oftast ha en ljusgrön färg. Om den inte är det måste den spolas och bytas ut för att ge bäst effekt.

Du bör också kontrollera slangarna för att se om det finns några läckor eller sprickor. Är din kylare trasig eller läcker då kan en kylarservice eller kylarreparation lösa detta effektivt.

Smörj alla rörliga delar på din traktor

Du kommer även behöva smörja alla rörliga punkter på traktorn. Dessa är vanligtvis placerade på din traktors mest rörliga delar, som styrleder och upphängningspunkter.

Genom att smörja dessa regelbundet kommer du förebygga slitage. Samtidigt som du får din traktor och traktortillbehören att hålla betydligt längre.

Kontrollera luftfiltret och byt vid behov till ett luftfilter av högsta kvalitet

Du bör kontrollera luftfiltret. Ett igensatt luftfilter minskar motoreffekten och skadar motorkomponenterna med tiden. För att rengöra eller byta ut luftfiltret. I traktorns bruksanvisning brukar det oftast stå vilket sorts luftfilter det ska vara.

Förläng traktorns livslängd med reservdelar av högsta kvalitet

Om du utför dessa enkla serviceåtgärder regelbundet kommer du att förlänga traktorns livslängd och se till att den fungerar smidigt i många år framöver. Men om du någonsin är osäker på något under servicen.

Dubbelkolla då hellre en extra gång, på plats och i traktorn manual. Du kan även rådfråga en kvalificerad mekaniker. På så sätt slipper du dyra renoveringskostnader och stillestånd, ifall något inte skulle fungera.

Serva din traktor med rätt traktordelar

Att serva sin traktor är således en väldigt viktig del av att äga en traktor. Genom att skapa en rutin för service av dina traktorer kan du utföra det mesta av servicen själv, snabbt och enkelt. Om du någonsin är osäker på om någon reservdel till traktorn fungerar ihop med din traktor. Då kan du kontakta din erfarna leverantör av traktordelar online.

Hitta enkelt rätt reservdelar till veterantraktorer och alla tänkbara traktortillbehör online

Letar du efter traktordelar och tillbehör till veterantraktorer, Massey Ferguson, Volvo bm traktor, Valmet Valtra. Kanske även till din Ford traktor och din skördetröska.

Du kan hitta alla tänkbara traktordelar och reservdelar online. Exempelvis toppstång, toppstag, tryckstång, gasdämpare, dragöglor, traktorsits samt allt inom hydraulik och pneumatik.

Du hittar även traktordelar av högsta kvalitet som exempelvis kultivator, slåtter, skoptänder, snöplog, jordfräsar, betesputs samt harv. Det finns även traktortillbehör och traktordelar online.

När du söker traktortillbehör och traktordelar kommer du kunna hitta detta till i princip alla dina traktorer. Oavsett det är veterantraktorer eller skördetröskor samt till flera andra entreprenadmaskiner.

Hör med din leverantör av traktordelar online, som exempelvis sagro.se. De har samlat ihop ett stort team av kompetens inom lantbruksmaskiner och jordbruksmaskiner. Du kommer på så sätt snabbt få hjälp att lokalisera dina traktordelar även till din härliga veterantraktor.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg