Bilden visar cyklar i cykelställ på en cykelparkering. Skapa bättre cykelrum med rätt cykelförvaring. CCykelställ i två våingar med praktisk cykellift underlättar ordningen i cykelrummet

Cykelställ i två våningar för BRF och nybyggen

Det finns många olika typer av fristående cykelställ och cykelparkeringar för cykelrum på marknaden. Behöver din BRF (Bostadsrättsförening), hyresrättsförening eller byggföretag hitta en praktisk lösning av cykelparkering? Tänk då på att alla cykelställ är inte praktiska. Det är därför viktigt att välja rätt cykelställ för dina behov.

Här är några av de mest populära alternativen av cykelställ för cykelparkering

Vanligaste förekommande är fristående cykelställ, vilket är den enklaste typen av cykelställ. Följt av kompakta cykelställ som dubbelsidiga cykelställ. De kan oftast lätt flyttas runt och kräver ingen installation, vilket har både för och nackdelar. Ett fristående cykelställ är dock inte alltid lika säkra som andra typer av cykelställ som låsbara cykelställ eller vägghängda cykelställ.

Låsbara cykelställ är betydligt säkrare än fristående ställen, men de är inte lika flexibla när det gäller just placering. De kräver också lite mer installationsarbete, men är en fördel i cykelrum eller på olika större cykelparkeringar.

Cykelrum med praktisk förvaring i cykelställ i två våningar

Har du däremot ett cykelrum så kommer du få mest yta i din cykelförvaring med cykelställ i två våningar. Ett tvåvånings cykelställ använder golvytan samt höjden i rummet betydligt mer effektivt. Därför är tvåvåningsställ för cyklar ett bra sätt att planera för vid renoveringar eller nybyggen.

Tvåvåningsställ finns med praktisk cykellift, som med fördel kan ske med hydraulik då det underlättar för den boende att hissa upp och ned cykeln enklare. Det finns många olika typer av cykelställ på marknaden som kompakta cykelställ, fristående cykelställ, dubbelsidiga cykelställ.

Dessa funkar oftast bra för cykelparkering utomhus, komplettera gärna detta med låsbara cykelställ. På så sätt så kommer dina boende välja att låsa fast cykeln där istället för att ta med den in i lägenheten eller förvara den i trapphuset eller i lägenhets förrådet.

Finns det en bra förvaring i cykelrummet med låsbara möjligheter, för exempelvis elcykel. Samt att du möjliggör för säker laddning och förvaring av elcykelns batteri. Dina boende kommer säkerligen att välja detta alternativet i första hand. Förvaring av elcyklar, elscooter samt laddning i lägenheter har nämligen blivit en ökad brandrisk i bostadsrätter och hyresrätter.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg

Hem och Hushåll
Nicklas Von Adelström

Offerdalskifferns speciella glans

Den skiffer som bryts i Offerdalområdet har en mycket speciell struktur som får stenen att skimra i regnbågens alla färger, särskilt när den blir våt.

Läs mer »
Företag
Nicklas Von Adelström

En introduktion till byggnadsställningar

En byggnadsställning är en tillfällig ramkonstruktion som används för att stödja arbetare och material under konstruktion, reparation eller rengöring av byggnader och andra strukturer. Den

Läs mer »