Offerdalskifferns speciella glans

Den skiffer som bryts i Offerdalområdet har en mycket speciell struktur som får stenen att skimra i regnbågens alla färger, särskilt när den blir våt. Den vackra ytan gör stenen populär hos både entreprenörer och privatpersoner, särskilt i bostadsgårdar, offentliga trädgårdar och parker. Denna skiffersten kallas offerdalskiffer.

Vad är det som gör offerdalsskiffer så speciellt?

Offerdalskifferns speciella glans beror på dess unika sammansättning. Stenen består av lermineraler och små kvartskristaller som bryter ljuset på olika sätt. När solen träffar stenen skimrar och glittrar den i regnbågens alla färger. Detta fenomen kallas iridescens och det är det som gör Offerdalsskiffern så speciell.

Var kan jag se exempel på denna typ av skiffer?

Om du är intresserad av att se exempel på denna vackra typ av skiffer finns det några platser du kan besöka. I Sverige finns en konstinstallation som heter ”Regnbågen” av Lars Arrhenius och som består av en stig gjord av Offerdalsskiffer. Det finns också flera offentliga parker och trädgårdar i Sverige som har Offerdalskifferstenar, till exempel Kungsträdgården i Stockholm.

Hur kan jag få tag på några?

Om du vill köpa Offerdalskiffer till skiffertrappor eller skiffermurar för ditt eget hem eller företag finns det några företag som säljer den. Ett sådant företag är Stenbolaget, som har en webbutik där du kan köpa Offerdals skifferstenar för stenläggning.

Offerdalskiffer är en vacker och unik typ av sten som har en speciell gnistrande effekt tack vare sin iridescens. Om du är intresserad av att köpa några till ditt eget hem eller företag finns offerdalsskiffer.se som har allt du behöver.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg