Samla på Mumin-muggar

Om du är ett fan av Mumintrollen vet du att muggar av arabiskt porslin är mycket eftertraktade samlarobjekt. Varje år släpps en ny mumin säsongsmugg med ett motiv i begränsad upplaga, och dessa muggar tillverkas endast under en begränsad tid. Därför är det många samlare som försöker få tag på dessa muggar så fort de släpps. Men varför är Muminmuggar så populära? Låt oss ta en titt.

Muminmuggarnas historia

Den första Mumin-muggen släpptes 2002 av det finska designföretaget Arabia. Sedan dess har två nya muggar släppts varje år, och varje mugg har en annan Muminfigur.

Muminmuggar har blivit alltmer populära under åren, och vissa muggar säljs till och med för hundratals dollar på andrahandsmarknader som blocket och tradera. Faktum är att 2006 års ”Simhopp med snäckskal” för närvarande är den mest värdefulla muggen, med vissa säljare som begär uppemot 250 000 kr per mugg.

Varför är muminmuggar så populära?

Det finns flera anledningar till varför Muminmuggar har blivit så populära de senaste åren. Först och främst är muggarna otroligt välgjorda och designade. Det är uppenbart att varje mugg är omsorgsfullt utformad, från de intrikata mönstren på keramikerna till de handmålade detaljerna.

En annan anledning till Mumin-muggarnas popularitet är deras samlingsfaktor. Som tidigare nämnts tillverkas varje mugg endast under en begränsad tid, vilket gör dem mycket eftertraktade av samlare. Dessutom är varje mugg numrerad och stämplad med en officiell Arabia-logotyp, vilket gör dem mer värdefulla än massproducerade kaffemuggar.

Slutligen har Mumin-muggar ett sentimentalt värde för många människor. Karaktärerna på muggarna är älskade av fans över hela världen, och genom att samla på dessa muggar kan man på ett konkret sätt återknyta till sin barndom. För många människor är det ovärderligt att äga en bit nostalgi. Oavsett om du är ett tillfälligt fan eller en inbiten samlare kan det inte förnekas att Mumin-muggar i arabiskt porslin är otroligt populära föremål som säljs på Lilla Stork. Dessa välgjorda och designade muggar är perfekta för att hålla varma drycker i, och deras samlingsfaktor gör dem ännu mer eftertraktade. Om du har turen att äga en av dessa muggar i begränsad upplaga, värna om den!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg