Mateus – det bästa av två världar

Mateus är ett företag som kombinerar det bästa av två världar – Portugal och Sverige. Från Portugal, där keramik har en djupt rotad och uppskattad plats i kulturen, och från Sverige, där intresset för mode och design är utbrett. Alla Mateus porslinsprodukter är handgjorda i Portugal av skickliga konstnärer, vilket ger varje tallrik, skål och fat en unik touch. Mateus produkter är behandlade för att minimera absorptionen av vätskor. Eftersom keramik är porös kan de dock inte garantera total vattenbeständighet. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör Mateus så speciellt.

Mateus historia

Mateus grundades 1941 av två svenska entreprenörer som fascinerades av portugisisk keramikkonst. De började importera keramik från små familjeföretag i Portugal och sälja den i Sverige. Företaget blev snabbt framgångsrikt och började snart producera egna mönster. På 1950-talet började Mateus samarbeta med några av Portugals mest begåvade konstnärer, vilket

resulterade i en serie färgstarka och distinkta kollektioner som fortfarande är vördade idag.

Varför välja Mateus?

När du väljer Mateus tallrikar eller skålar får du produkter som är handgjorda med omsorg av skickliga hantverkare. Varje föremål är unikt och har sin egen individuella touch. Företaget använder högkvalitativa material och den senaste tekniken för att se till att deras produkter håller högsta möjliga standard. Allt detta sammanfaller för att skapa vackra bitar som kommer att hålla i många år framöver.

Mateus är det perfekta valet om du letar efter högkvalitativ, elegant och unik keramik. Företaget har en rik historia och använder endast de bästa materialen för att skapa sina produkter. Du kan hitta Mateus produkter och inredning på Formbar i Västervik. Med Mateus kan du vara säker på att du får det bästa av två världar – Portugal och Sverige.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Relaterade inlägg